Denna guide är under utveckling och kommer fyllas på löpande. Funktioner i Termos är enkla och lättöverskådliga men all statistik och bygger på att spelaren (alt. förälder till spelare) själva anmäler sin eventuella frånvaro. Ledare i laget stämmer sen av att dagens frånvaroanmälningar stämmer med vilka som finns närvarande på träningspasset och bockar i de som kan ha missat att frånvaroanmäla sig.

Steg 1. Lägg till spelare

Under Lagadmin, som visas i menyn närman loggat in, öppnar du fliken Spelare och börjar där lägga in de spelare och ledare som ingår i truppen. Flera administratörer kan finnas och det finns 5 olika räiitighetsnivåer som styr vad en inloggad får göra.

Steg 2. Lägg till träningspass

I Lagadmin använder du fliken Träningar för att lägga in träningspass. Det finns funktioner för att lägga till återkommande träninspass, veckovis eller dagligen.

Steg 3. Skapa säsong

Under inställningar i lagadmin hittar du Säsonger. En säsong är helt enkelt bara ett datum intervall, startdatum och slutdatum, som du vill mäta händelser och aktivteteter under. T.ex. "Höst/Vinter 2014" eller "Vår/Sommar 2015" säsonger kan vara överlappande och du kan skapa hur många du behöver. Det är helt enkelt bara en tidsperiod som ni definierat.

Steg 4. Lägg till matcher

Fliken Matcher under Lagadmin används när ni ska lägga upp kommande matcher. Många lag spelar matcher i olika serier och kanske olika nivåer. Det är viktigt att sätta rätt serienivå på varje match. (Viktigt för statistik som ska genereras)

Steg 5. Laguttagning

Under Lagadmin finns fliken Uttagning. Förutsatt att du lagt upp några matcher och att det finns matcher inom en sexdagarsperioder du kommande match/er och spelartruppen. Bocka för de spelare som ska spela matchen, klicka sen Visa Lag och se det preliminära laget. När du är klar eller när du vill publicerar du det genom att ändra matchstatus med selectboxen under matchlaget. Du kan ta ut spelare ur en annan trupp i föreningen om du gjort en markering under Inställningar/Associerade Lag.

Steg 6. Frånvaroanmälan och Närvarokontroll

Frånvaro görs av spelare (alt. förälder till spelare) under Frånvaro i menyn. Det finns också en enkel anpassad sida för smartphones: http://termos.teamboy.se/[LAGURL]/absent Sparar man den på hemskärmen är det enkelt snabbt för spelare att anmäla sig.

Vid träningspasset stämmer en ledare av de närvarande mot frånvaroanmälningarna och bockar i de som ev. missat frånanmäla sig.

Termos sitemap
röd = visas bara för inloggad administratör
svart = publika sidor som visas för alla